ViaVan Blue Modus actie: verdien GEGARANDEERDE uurtarieven!

Speciale persoonlijke aanbieding: Je komt in aanmerking voor de ViaVan Blue Modus Actie waarmee je gegarandeerde uurtarieven kunt verdienen!

Hieronder alvast wat belangrijke informatie over het rijden in Blue Modus. Tijdens ritten kun je altijd ons ViaVan Live Support team bellen of SMS’en voor hulp!

Wat is ViaVan Blue Modus, en wat is het verschil met normale ViaVan Flex Modus?

Met ViaVan Blue Modus kun je gegarandeerde uurtarieven verdienen tijdens promotie uren. Als je in Blue Modus rijdt krijg je betaald voor elke minuut, zelfs als je geen passagier in je auto hebt!

ViaVan Blue Modus heeft een paar belangrijke verschillen met de ‘gewone’ ViaVan Flex Modus waarbij je per rit betaald wordt. De belangrijkste verschillen in Blue Modus:

 1. Je mag ALLEEN met ViaVan rijden. Je mag niet tegelijk met andere platforms rijden. Het is heel belangrijk om elke pick-up te voltooien en de instructies van de ViaVan Driver app te volgen, zelfs als er geen passagiers in je auto zitten.
 2. Je hebt niet de mogelijkheid om ritten niet te accepteren. Wanneer je in ViaVan Blue Modus rijdt, worden ritten toegewezen door het systeem. Zodra je een rit krijgt, ga je direct naar de pick-up. Je mag geen passagiers van andere services ophalen wanneer je in ViaVan Blue Modus rijdt.

Wanneer kan ik in Blue Modus rijden en hoeveel verdien ik?

ViaVan Blue Modus promoties zijn alleen beschikbaar tijdens geselecteerde tijden.

ViaVan stuurt je een dag van tevoren een SMS met deze tijden. Deze SMS bevat ook de precieze uurtarieven.

De bedragen die gecommuniceerd worden zijn bruto. De ViaVan service fee is hierop niet van toepassing.

Hoe werkt dit in de app?

 • De ViaVan Driver app weet wanneer er een Blue Modus promotie is en zal je automatisch de keuze geven om in Blue Modus of in Flex Modus te rijden.
 • Er is een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar voor elke Blue Modus promotie. Deze plekken worden gevuld op basis van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Als er geen Blue Modus plekken meer beschikbaar zijn zal de app je dit laten weten en kun je gewoon in Flex Modus rijden, en Rocket Rates en andere promoties gebruiken.

Pro tip: log vroeg in om er zeker van te zijn dat je een Blue Modus plek kunt krijgen!

 • Als je online bent in Blue Modus krijg je een “terminal” toegewezen. Een terminal is een locatie waar je kunt wachten op ritten. De app zal je de route wijzen naar je terminal.
 • Je uren beginnen te lopen wanneer je aankomt op je terminal en op “Ik ben hier” drukt in de app of wanneer je onderweg naar je terminal al je eerste rit krijgt toegewezen.
 • Als je een passagier aan boord hebt wanneer de Blue Modus promotie begint, zul je automatisch naar ViaVan Blue Modus worden geschakeld. Onderin het scherm van de ViaVan Driver app zal altijd ‘Blue Modus’ staan als je in Blue Modus rijdt.
 • Je blijft verdienen totdat je een pauze neemt (pauzes zijn onbetaald), je je shift beëindigt, of de ViaVan Blue Modus uren voorbij zijn. De pauzes die je neemt tellen niet mee voor het behalen van eventuele bonus tarieven (indien van toepassing).
 • Volg altijd de app – je verdient geld met en zonder passagiers aan boord! 

Meer informatie over terminals

 • Terminals zijn wachtplekken verspreid over de stad waar je veilig op ritten kunt wachten. ViaVan heeft deze locaties zorgvuldig geselecteerd om ervoor te zorgen dat Driver Partners gelijkmatig verspreid zijn over de stad.
 • Je ViaVan Blue Modus betaling start zodra je bij je terminal aankomt en op “Ik ben hier” drukt.
 • Maak je geen zorgen als je bij je terminal moet wachten op een rit – je krijgt daar ook gewoon voor betaald!
 • Als de terminal locatie niet ideaal is om te parkeren, probeer dan dichtbij de terminal te parkeren en laat dit aan ViaVan Live Support weten.
 • Als je bij je terminal bent en je een rit toegewezen krijgt, zal de app “Go” laten zien en je naar de pick-up begeleiden.
 • Als je een rit toegewezen krijgt terwijl je onderweg bent naar je terminal, zal je betaling starten op het moment dat de rit werd toegewezen, dus volg dan de instructies van de app naar de pick-up locatie.

Hoe werkt de betaling?

 • De app houdt automatisch je ViaVan Blue Modus uren bij. Je krijgt de dag na de Blue Modus promotie een email met een overzicht van je uren.
 • Je Blue Modus verdiensten worden toegevoegd aan je wekelijkse betalingsoverzicht, welke elke woensdag wordt uitbetaald.
 • Onthoud: je betaalde uren starten wanneer je bij je terminal bent aangekomen of wanneer je onderweg naar je terminal een rit krijgt toegewezen.

*Deze promotie is alleen geldig op de datum en tijdsperiode genoemd in het ontvangen sms-bericht, en voor actieve ViaVan Amsterdam Driver Partners die in goede verhouding staan met ViaVan en aan wie het promotiebericht gericht was. In het geval dat de Driver Partner de toegewezen ritten niet zoals overeengekomen uitvoert, of in het geval van misbruik van het systeem of ander ongewenst gedrag, zal de Driver Partner automatisch en in alle opzichten niet meer in aanmerking komen voor deze promotie.